Öğrenci Taşıma Yetki Belgesi

Öğrencilerin okula ulaşımını sağlayan servis araçları ve şoförler, ailelerin aklında birçok soru işaretine neden olabiliyor. Anne babaların en değerli varlıkları olan çocuklarını emanet ettikleri ve onların bir yerden başka bir yere ulaşımını sağlayan bu araçlar oldukça büyük önem taşıyor. Burada da devreye öğrenci taşımacılığı yetki belgesi giriyor. Ailelerin akıllarındaki sorulara bir nebze olsun ışık tutabilmek adına hazırlamış olduğumuz bu yazıda, öğrenci taşımacılığı yetki belgesi nedir bunu açıklıyoruz. Öğrenci taşımacılığı yetki belgisi, ilgili kurum tarafından firmalara ve kişilere verilen bir belgedir. Bu belgeye sahip olan firmalar ve firma şoförleri, öğrenci taşıma yetkisine sahip demektir. Bu da birçok kaçak taşımanın önüne geçmek için oldukça önemlidir.

Zaman zaman karşılaştığımız ticari araçların öğrenciler için özel servise dönüştürülmesinin önüne geçmek ve çocukların hayatını tehlikeye atan bazı uygulamaları kısıtlamak adına oldukça iyi bir uygulama olan öğrenci taşımacılığı yetki belgesi, bu belgeyi alabilecek niteliklere sahip kişilere veriliyor. Bu sayede herkesin servis taşımacılığı yapmasının da önüne geçilmiş oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne uygun bir biçimde verilen öğrenci taşıma yetki belgesi, yalnızca kriterlere uygun firma ve kişilere veriliyor. Gerekli eğitim ve donanıma sahip kişilere verilen bu belge sayesinde, her ehliyet sahibi olan kişinin de bu işi yapmasının önüne bir set çekilmiş oluyor.

Öğrenci taşımacılığı yetki belgesi olan servis araçları ve yetki belgesi olmayan servis araçlarına oldukça dikkat etmek gerekiyor. Kreşe, ilkokula ya da liseye gönderdiğiniz çocuğunuzun daha iyi şartlarda ve daha güvenli bir ulaşım süreci yaşaması için bu belge oldukça önemli. Öğrenci taşıma belgesinin verilmesi için taşıma yapılacak olan aracın da özellikleri oldukça önem taşıyor. Öğrenci taşımaya uygun standartlarda bir araç olup olmadığı da fazlasıyla önemli bir durum. Yani öğrenci taşımacılığı yetki belgesi sahibi olabilmek için aracın, kişinin ve firmanın uygun özellikler taşıyor olması gerekir. Aranan şartlara uygun olmayan durumlarda öğrenci taşıma belgesi sahibi olmak mümkün değildir. Oldukça hassas bir konu olan öğrenci taşımacılığı yetki belgesi hususunda paylaşacaklarımız şimdilik bunlarla sınırlı.