Okul Servisi

“Yavrum hadi kalk, okula geç kalacaksın.” uyarısıyla başlar her şey. Hepimiz çocuk olduk ve o anları aklımıza kazımış bulunmaktayız. “beş dakika daha.” demeyen çocuk hiç olmamıştır ve de olmayacaktır herhâlde.  Zor olur sabahları okula kalkmak. Gerçi bazı insanların uykusu oldukça tatlıdır. Her yaşta “beş dakika” rica eder hayattan. Kimi zaman hayat o beş dakikayı vermez tabi.

Soğuk kış günlerinde sabahın yedisin de sıcacık o küçük bedenini kaldırıp, yağan yağmurların arasından okula doğru yola çıkmak oldukça zor olur çocuklar için. Hele ki okul mesafesi çok fazlaysa. Eğer ekonomik şartlar el veriyorsa kesinlikle yapılacak yegâne şey(tabi mesafe fazla ise) çocuğunuzu okul servisine vermeniz gerektiğidir. Çünkü gerek hava şartları, gerek sağlık koşullarınız her zaman çocuğunuzu okula bırakmaya el vermeyebilir. Sırf bu yüzden çocuğun okuldan geri kalması pek affedilebilecek bir hata olmaz. Peki, bunun dezavantajları var mıdır bir bakalım.  Servisi seçerken oldukça titiz davranmak çok önemli. Neticede emanet edilen, sizin canınız kanınız olan çocuğunuz. Bazı servis şoförleri oldukça rahatsız edici bir tavır sergileyebiliyorlar. Haliyle kendi yöntemlerinle çözmek istiyor veli. Lakin doğru olan onları çalıştıkları firmaya şikâyet etmek olacaktır. Şikâyetleri dikkate alacak bir okul servisi firmasıyla anlaşmaya çok dikkat etmelisiniz. Bir diğer kötü yanı, çocuğunuzu camda yahut kapının önünde beklerken hafif stres basmıyor değil. Memleketin hali malum, sürekli kazalar, olaylar. İnsan merak etmiyor değil. Ancak içinizi ferah tutun çünkü servis şoförünün numarasını almış olduktan sonra bu durum biraz daha hafifliyor. (Sanki bizim elimizdeymiş gibi) Neticede bilgi insanı rahat hissettirir. Şoförü arayınca da haliyle direk olarak yoldan, çocuklardan ve benzeri bir sürü servis aksaklıklarından haberdar olabiliyorsunuz.

Anlatılan üzere çok fazla bir dezavantajı yok önemli olan okul servisi firmasıyla anlaşırken dikkatli davranmak. Zor insanlara denk gelebiliyorsunuz. Bu da tabi ki şans işi. Eğer işinizi sağlama alırsanız iyi bir araştırma yaparsanız. Çocuğunuz gönül rahatlığıyla okul servisiyle okula gidip gelebilir.